Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2008 07:29 - Работа, пари и творчество
Автор: goddesslight Категория: Други   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
0



Работа, пари и творчество Потока на непринудеността и потока на изобилието Ченълинг състоял се на 5 юни 2005 година на семинар в Хага, Холандия

   Скъпи приятели,
   Огромна радост е да съм сред вас днес. Познавам много добре всеки от вас и ми се струва, че едва вчера сме се разделили. Там където обитавам, времето не е толкова важно. Разпознавам ви много добре, макар и вашето физическо проявление да се различава от това, което познавах по-рано.
   Аз съм Йешуа. Живял съм на Земята в човешко тяло като Исус. Бях човек сред хората, както и вие. Нищо човешко не ми е чуждо. Точно поради този човешки опит, дойдох да ви подкрепям във вашето развитие, в раждането ви в Новата Ера. Новата Ера е на прага. Трансформациите протичат точно през тези дни и усещате силна връзка с тях.
   Искам да ви разкажа още нещо за себе си. Когато бях човек от плът и кръв, трябваше да осигуря канал на Христовата енергия. Тя протичаше през мен и това беше моят принос за Земята по това време. Но Христовата енергия не е само моя. Тя принадлежи на всички вас. Всички вие сеете семената й и носите тази енергия на Земята, а това ви носи голямо удовлетворение.
   Трансформацията на Старата Ера в Нова разклаща много неща и ги лишава от обичайните им корени. Сферата на труда и парите е въвлечена много силно в това "разклащане на основите", доколкото това е област, в която старите енергии са особено активни. Можете да ги определите като енергията на властта и егото.
   Старите енергии са били толкова активни на това ниво, че за вас може да представлява трудност да имате балансирано отношение към работата и парите. В организацията или компанията, където работите, или в лицето на колегите си, се сблъсквате с обществото. Много пъти сте се питали: "Как да се справям с енергиите, с които нямам нищо общо, но които ме обкръжават отвсякъде, всеки ден?". В този сблъсък между старото и новото, искате да знаете, как да се справяте с конфликтите между тях.
   Основавайки се на енергийните центрове в тялото ви, бих искал да разясня по-подробно този проблем.
   Присъщата на всяко човешко същество аура, съдържа седем чакри или енергийни центрове. В слънчевия сплит, трета чакра (разположена около диафрагмата или стомаха) се намира волята. Това е центъра на личната воля, в който са разположени силата и амбицията. През ерата на старата енергия, хората прекалено често са живели с енергията на този център. Това се проявява като фокусиране на вниманието към победите, в следване на личните интереси и в надделяване за сметка на другите хора. Това отношение често е следствие от страх и усещане за изгубеност. Нямам за задача да съдя тези енергии. Искам само да спомена, че много често са активни в слънчевия сплит, трета чакра.
   Следващата чакра, след слънчевия сплит, е сърдечния център. Сърцето ви свързва с висшия ви източник, с енергиите на сфери, където сте били и откъдето сте донесли идеалите, толкова силно различаващи се от енергиите на силата и егото.
   Това, което се случва сега при трансформиране на съзнанието, е пренасяне на активността от слънчевия сплит към сърдечната чакра. Това съвсем не означава, че слънчевия сплит трябва да бъде изоставен и отстранен напълно. Не е вярно, че трябва да се "избавите от егото" окончателно. Това е въпрос на преминаване на ново ниво на битието, в резултат на което започвате да използвате по-активно сърдечната енергия като основна в живота си. Всички по един или друг начин се стремите да постигнете това в личния си живот и особено в работата и творчеството си. Усещате единството си с това движение и посока на сърдечните енергии. Всички усещате, че по този начин можете да преживеете живота си много по-спокойно и радостно.
   Що се отнася до въпроса, какво можете да правите с енергиите на егото в себе си (и в другите), най-важната стъпка е да управлявате енергиите на слънчевия сплит (егото и волята) чрез сърцето и да ги ръководите по най-внимателен и любящ начин. Точно тази връзка между сърцето и слънчевия сплит (или обобщено, между горните и долни чакри) ще обезпечи изобилието в областта на работата ви, на творчеството и парите.
   Как да разпознаете, кое ви мотивира в действията ви - сърцето или страха и егото. Искам да ви дам няколко ключа, как да разпознавате сърдечната енергия, намирайки се в обкръжение, където тази енергия не доминира. Обикновено трябва да се борите за да получите това, което искате. Особено на местоработата, където има голяма конкуренция и сблъсъци на егото. Често ви се налага да бъдете това, което не сте, за да получите признание, макар и сърцето ви да казва, че не трябва да бъде така. Сърцето ви жадува за много по-голяма естественост в действията ви. Това желание е много силно във вас. И затова искам да ви обясня, как работят сърдечните енергии, и как можете да ги разпознаете.
   Сърдечните енергии не оказват натиск. Те са много меки и нежни по своята природа. Сърцето говори с вас чрез интуицията. Сърцето прави меки подбутвания и намеци и никога няма да се изрази с емоциите на страха и натиска.
   Затова бих нарекъл първия сърдечен енергиен поток, потока на непринудата. В ежедневния си живот, лесно можете да забележите, кога нещата вървят гладко и намират естествения си път, а къде постоянно се сблъсквате с препятствия. В последния случай това означава, че не сте в хармония или почти не сте в хармония със сърдечната си енергия. Тайната на сърдечната енергия е в това, че прави чудесата си не чрез сила, а меко и непринудено.
   Да се осмелите да последвате интуицията си е един от най-важните начини за постигане на хармония с енергията на сърцето, която нарекох "потока на непринудеността". Следването на интуицията в процеса на работа и творчество, където тази енергия не е очевидна, разкрива неочаквани за вас възможности. Това ви приближава към Дома в смисъл, че се доближавате до място, към което не принадлежите по своите енергии.
   Когато възникват проблеми, например, конфликт на работата, и се усещате не на мястото си, спрете се за миг и се вслушайте в тишината. Потопете се напълно в себе си, усетете сърцето си, източника на творческия ви потенциал и помолете интуицията да ви подскаже най-правилната, за този момент, крачка. Не се опитвайте да съобразявате действията си с външни мнения, със стандартите в обществото, които особено на местоработата могат да бъдат трудно преодолими. Общественото и колективното съзнание, диктуващо поведението, е много силно основано на страха: страха да не бъдете пренебрегнати, страха от неуспеха, от загубата на пари и материалното изобилие. Всичките тези страхове ви правят глухи за интуицията, и все пак има вътрешен глас, който ви казва, какво е добро за вас в този момент. Секрета е в това, да се осмелите да слушате този вътрешен глас и ще видите, че ви дава надеждни отговори.
   В такъв момент, чувството на неувереност в себе си може да ви блокира и задържи от следването на духовния ви път, който е пред вас. Под духовен път разбирам опита, който ви води до контакт със своя висш творчески източник, с потока творчески енергии, които се стремят навън през вас. Тези енергии вече присъстват във вас. Главното е, да се вслушате в чувствата и желанията си и да следвате съвета на сърцето си, как да ги реализирате по най-добър начин.
   Вече сте стигнали до състоянието, когато страха във слънчевия ви сплит се свършва. Изпълнени сте с решимост да реализирате този начин на съществуване и сте сериозно настроени да изявите творческия си потенциал чрез сърцето. Моля ви да се доверите на себе си и да продължите по избрания път, доколкото вече сте донесли новата енергия в този свят, което е много ценно. Тази енергия често прави промени, дори вие да не ги забелязвате. Правите много повече добро, отколкото осъзнавате. Доверявайки се на сърдечния поток и осмелявайки се да следвате непринудеността, помагате в раждането на новата ера. Следователно, изоставете съмненията и продължавайте пътя си.
   Енергията на сърцето е много по-тиха и нежна, отколкото доста грубите и твърди енергии, играещи водеща роли в работата. По тази причина е нужно мъжество и сила, за да останете центрирани в сърцето и сред енергиите му. Но казвам ви: следването на сърдечния поток в крайна сметка, ще ви донесе достатъчно реални и практични творчески възможности, а това от своя страна ще ви даде материално благополучие. Това е акт на здрав смисъл и смелост да се поверите на този поток.
   А сега ми се иска да направя няколко бележки относно парите. Във вашето общество, духовните и идеалистични хора се сблъскват с липсата на пари. Парите се разглеждат като греховна, низша енергия. Причина за това е асоциирането на парите с властта и богатството за сметка на другите. Практически, парите са станали синоним на властта. Тази асоциация е една от причините, поради която потока на материално благополучие е блокиран във вашето енергийно поле.
   Но парите са невинни. Парите са поток от енергия, носеща чист потенциал. Парите предлагат възможности. Те са потенциална възможност и като такава няма нищо неправилно в тях. По същия начин, получавайки пари действате заради другите. С пари имате възможност да направите повече за хората. Получавайки повече, създавате повече. Тази творческа спирала винаги създава равновесие между получаването и даването. Това е пътя на сърцето. Следователно, не трябва да се страхувате да получавате пари.
   Може да не осъзнавате факта, че сами блокирате потока на парите, че във вас има неосъзнато отвращение към парите. Отделете известно време за да изследвате мислите и емоциите си, относно парите, и лесно ще забележите, как блокират потока на изобилието в живота ви. Много често не си разрешавате да имате пари. Също така може да имате негативни идеи за това, какво изобщо са парите и за какво служат. Особено Работниците на Светлината, души склони към духовното, които асоциират парите с нещо низше, недостойно, през което трябва да се прекрачи. Тук все още са активни много убеждения, остатък от минали аскетични въплъщения и въздържание от материалния свят. Животи, прекарани често в самота, посветени напълно на духовното освобождение. Тези въплъщения все още резонират във вашето енергийно поле. Това води до някаква "строгост", която ви ограничава.
   Материалното изобилие е напълно естествено нещо. Вашата участ е да се радвате на земния живот. Напълно естествено е да обичате Земята и всичко, което ви предлага, да получавате удоволствие от прекрасни и любими неща. Любовта към Земята и материалната реалност създава поток от изобилие. Земята иска да ви обезпечи с всичко, което ви е нужно. Не само за израстването ви като духовни същества, но и за да се радвате по човешки на живота.
   По такъв начин, моля ви, обмислете вашето отношение към материалното изобилие на най-дълбоко ниво и усетете, как потока ви предлага възможности за да построите новата Земя и за осъществяване на вашите мечти в най-плътната реалност. Сега не е време да бягате от обществото и да медитирате на върха на планината. Сега е време за действие. Време е да позволите на енергията си да тече свободно в света и свободно да получавате всичко, което света ви дава в отговор. Не се страхувайте да приемате изобилието. Гордейте се с приноса си. Получаването срещу усилията ви е част от това, да сте добре балансирано духовно-човешко същество.
   Искам да кажа и малко повече за думата "достатъчно". Казах ви, че за енергията на сърцето е характерен "потока на непринуденост". Когато всичко върви добре и нещата сами се появяват по пътя ви - това е знак, че се движите в хармония с потока на сърцето си. Друг енергиен поток, който принадлежи на сърцето е потока на "достатъчното". "Достатъчно" означава, че всичко, което ми е нужно тук и сега ми е достъпно и получавам удоволствие от това. Да живееш в потока на достатъчността означава, че в по-голямата си част сте удовлетворени от това, което имате и сте благодарни за това. Усещате се задоволени с това, което ви обкръжава на материално, емоционално, ментално и духовно ниво. Това е изобилие. Това означава да имате достатъчно.
   Работата е там, че количеството материално изобилие (колко много или малко имате), не е свързано пряко с количеството изпитвано от вас удоволствие. Възлов пункт тук е да намерите вида материално изобилие, който да ви удовлетворява напълно. За едни хора това може да означава живот в самота, в отдалечена къщурка, където имат възможност да получават пълно удоволствие от природата. За други е разкошен дом в града, където получават удоволствие от суматохата и бутането в градската суета. Нищо не предизвиква осъждане от наша страна и от страна на Бог и Духа.
   Важното е да се намери потока, който Ви прави щастливи, който Ви дава усещането за пълноценен живот. Това е потока на достатъчността. "Достатъчно" е усещане, а не вещ.
   Когато се усещате извън този поток, огледайте се за обкръжаващите ви неща и обстоятелства и ги приемете като енергийни сигнали. "Това е резултата от създадената от мен реалност". Не се съдете за това. А сега усетете енергията, която ви обкръжава в сегашния момент в къщи, в обществения живот и на местоработата и я сравнете със очакването на сърцето си. Когато го осъзнаете, разбирате, какво не ви достига. Не живейте в неудовлетвореност. Това не е упражнение, което има за цел да се почувствате зле.
   Задачата е да усетите дълбоко в себе си, че съществуват неща, които бихте искали да привлечете в живота си. Тази вътрешна мълчалива реализация е най-големия магнит, който привлича промените. Не трябва да работите за това. Осъзнаването на това, което искате, е достатъчно. Няма нужда да оказвате натиск на материалната реалност, за да направите промените. Важното е да усетите дълбоко в себе си (но не емоционално), за какво жадувате, а след това да го предадете в "ръцете" на сърцето си. Пуснете го и вярвайте. Нещата ще започнат да се променят живота ви. Възможно е на първо място, това да са старите отношения в работата ви. Трябва да вярвате, че всичко, което губите, ще се появи отново в живота ви. Ще навлезе в живота ви с лекота и непринуденост. Честността и мъжеството ви е в това, да "потвърдите желанията на сърцето си" и това ще ви донесе "реалната достатъчност".
   В света има достатъчно от всичко, което ви е нужно за всички вас. Състоянието на "достатъчност" е естествено състояние на съществуване. Всички сте тук за да го усетите. Потока на достатъчността е достъпен за всички вас. Безсмислено е да се съгласявате на по-малко. Не е вярно, че ще еволюирате по-бързо (ментално и духовно) чрез въздържание и бедност. По тази причина, във вас може да се развие горчивина и враждебност. Моля ви, не се опитвайте да откриете в липсата на изобилие някакво духовно оправдание. Всички тук сте за да се насладите на живота, за да позволите на творческата си енергия да се излее в този свят и да получите изобилие в замяна.

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

---
Много ЛЮБОВ и БЛАГОСЛОВИИ!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goddesslight
Категория: Други
Прочетен: 38714
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930